ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(48 τεμ)

2 φύλλα σφολιάτας

καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα των φύλλων(1-2 κουταλιές τής σούπας)

1 λίτρο φρέσκο γάλα 

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 4 βανιλέτες

10 κρόκοι αυγού

250 γρ ζάχαρη

50 γρ μαλακό αλεύρι

50 γρ κόρν φλάουερ

800 γρ κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά)χτυπημένη

με λίγη ζάχαρη άχνη(3-4 κουταλιές της σούπας) σε σαντιγί

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα και προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.

Βάλτε το σκεύος στην φωτιά και ζεστάνετε ελαφρά κτυπώντας συνεχώς
μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.
Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και ανακατεύετε συνεχώς.

Βάλτε την στο ψυγείο με μεμβράνη να σφίξει.



ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΜΙΛΦΕΙΓ

Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας από την συσκευασία.

Βάλτε τα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος ..

Τρυπήστε τα με ένα πιρούνι..

Κόψτε με στρογγυλό κουπάτ δίσκους διαμέτρου 8 εκ..

Θα χρειαστείτε 2 δίσκους σφολιάτας για κάθε μπουκίτσα.

Πασπαλίστε τα με την ζάχαρη.

Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά ..

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

Ξεκολλήστε προσεκτικά τους δίσκους της σφολιάτας από το υπόλοιπο φύλλο .

Τα υπόλοιπα θα χρειαστούν για να τα τρίψετε πάνω από τα μιλφέιγ



ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

Πάνω στο πρώτο δίσκο της σφολιάτας βάλτε την κρέμα πατισερί

με κορνέ κάνοντας ροζέτα.

Βάλτε από πάνω το δεύτερο δίσκο…

Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Βάλτε από πάνω την σαντιγί πάλι με κορνέ σε ροζέτα και πασπαλίστε

με λίγο τριμμένο φύλλο σφολιάτας και ζάχαρη άχνη.

Φυλάξτε τα στο ψυγείο αν δεν καταναλωθούν αμέσως.







ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!







(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *