Mojito Cupcakes by Akis and akispetretzikis.com!

Το αγαπημένο μας cocktail γίνεται cupcake και είναι πεντανόστιμο!!! 

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Μαρία Κτενά για την υπέροχη καλοκαιρινή ιδέα της για cupcakes με γεύση Mojito!

 

 

Για τη ζύμη

  • 240 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κουταλιά ρούμι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ¼  της κούπας νερό
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ της κούπας ρούμι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 6 φύλλα μέντας

Για το frosting

  • 1 κούπα τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό απο λάϊμ
  • 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Clock

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

12
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη μία κουταλιά ρούμι, και τη βανίλια.
  • Σε ένα δεύτερο μπόλ βάζουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (4-5 λεπτά) .
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς με αέρα.
  • Μετά προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το 1/2 από το μείγμα με τα υγρά υλικά, πάλι μέσα στο μίξερ. Ξανά 1/3 από τα στερεά υλικά, πάλι το άλλο μισό από τα υγρά και ολοκληρώνουμε με το τελευταίο 1/3 απο τα στερεά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα αλλά δεν το παραανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στα ειδικά φορμάκια φούρνου για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 2/3 (όχι μέχρι πάνω).
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτηρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μίγμα βράσει το αφαιρούμε απο τη φωτιά.
  • Έπειτα προσθέτουμε στο σιρόπι το ρούμι, το χυμό λάϊμ και τη μέντα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα cupcakes και τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά και μετά με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε μερικές τρυπούλες στο κάθε ένα για να απορροφήσουν πιο εύκολα το σιρόπι.
  • Προσεκτικά με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε κάθε ένα απο μία με δύο κουταλίες σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν Καλό είναι να τα αφαιρέσουμε και από το σκέυος και να τα αφήσουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Για το frosting

  • Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, και το χυμό λάιμ. ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Εφόσον έχουν παγώσει τα cupcakes, με ένα κορνέ στολίζουμε απο πάνω το κάθε ένα με την επικάλυψη.
  • Άν θέλουμε να τα στόολίσουμε ακόμα περισσότερο, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με χρωματισμένη πράσινη ζάχαρη, να προσθέσουμε ένα κομματάκι λάιμ και ένα φυλλαράκι μέντα στο κάθε cupcake!

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/cupcakes-mojito

Mojito Cupcakes

We want to thank our member Maria Ktena for her wonderful summer idea for Mojito flavored cupcakes!

 

Ingredients

For batter:

  • 240 g whole milk
  • 1 tablespoon rum
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 350 g all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon salt
  • 240 g butter
  • 400 g granulated sugar
  • 4 large eggs

For syrup:

  • 200 g granulated sugar
  • ¼ cup water
  • 60 g butter, melted
  • ¼ cup rum
  • juice from 1 lime
  • 6 mint leaves

For frosting:

  • 1 cup cream cheese
  • 200 g caster sugar
  • 1 tablespoon lime juice
  • 1 teaspoon green food coloring

 

 

Clock

40 minutes
Preparation Time
Shares

12
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

 

For the batter:

  • Combine the milk, a tablespoon of rum and vanilla in a bowl.
  • In a separate bowl, add the flour, baking powder, baking soda and salt. Mix with a spoon to combine.
  • Cream the butter and sugar in a mixer using medium to high speed and the whisk attachment. Beat for about 4-5 minutes, until the mixture is light and fluffy.
  • Turn the speed down and add the eggs one at a time, making sure each addition is fully incorporated before adding the next.
  • Preheat oven to 170-180* C (338*-356* F) Fan.
  • Add 1/3 of the dry ingredients to the mixer and beat. Add ½ of the milk mixture. Add another 1/3 of the dry mixture and the other half of the milk mixture. Complete with the final 1/3 of the dry ingredients. Beat after every addition to combine.
  • Beat for a few seconds more, just until all of the ingredients are fully incorporated. Do not overbeat.
  • Line cupcake pan with cupcake liners. Fill liners 2/3 of the way with batter, no higher.
  • Bake for about 25 minutes.

For the syrup:

  • Heat the sugar, water and butter in a small saucepan over medium heat. As soon as the mixture comes to a boil, remove from heat.
  • Add the rum, lime juice and mint leaves to the syrup. Stir and set aside for 5 minutes.
  • As soon as the cupcakes are ready, remove them from the oven. Set aside to cool for 2-3 minutes. Use a toothpick to make a few little holes in each cupcake so they can absorb the syrup easily.
  • Pour the syrup carefully over the cupcakes. 1-2 tablespoons of syrup for each cupcake. Remove from pan and allow to cool on wire rack.

For the frosting:

  • Combine the cream cheese, caster sugar, lime juice and a few drops of food coloring.
  • Transfer frosting to piping tube.
  • When the cupcakes are completely cool, decorate each cupcake with frosting.
  • If you want to embellish them further, you can sprinkle with colored sugar or add a piece of lime and a mint leaf over each cupcake.

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *