Mont blanc από τον Georgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 200 ml ρούμι μαύρο
 250 γρ. μαρέγκα (10 ψημένες μαρέγκες)
 700 γρ. κάστανα (καθαρισμένα και βρασμένα)
 700 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 100 γρ. ζάχαρη
 10 γρ. ζάχαρη άχνη (για το ντεκόρ)

Προτεινόμενες μερίδες: 10
Συνολικές θερμίδες: 5222
Θερμίδες ανά μερίδα: 522


 Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη μαρέγκα σύμφωνα με τη συνταγή Τραγανή μαρέγκακαι την κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε τα κάστανα με τη ζάχαρη, το γάλα και το ρούμι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός δημιουργώντας έναν βελούδινο και εντελώς λείο πουρέ.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα τον πουρέ και τον σκεπάζουμε πολύ καλά με μια διάφανη μεμβράνη (θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον πουρέ) ώστε να μην οξειδωθεί και τον βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να παγώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή. Κρατάμε λίγη στην άκρη για γαρνίρισμα και στην υπόλοιπη σπάμε μέσα τις μαρέγκες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στο κέντρο μιας στρογγυλής πιατέλας δημιουργούμε ένα “βουναλάκι” με το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τις μαρέγκες.

Βάζουμε τον πουρέ του κάστανου στο εξάρτημα χειρός για πουρέ και φτιάχνουμε μακαρόνια κάστανου πάνω από το “βουναλάκι” της κρέμας, δημιουργώντας ένα ψηλό “βουνό”.

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε τη mont blanc στη βάση με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος που έχουμε φυλάξει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *