Mont Blanc στο ποτήρι από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι ένας λόφος από πουρέ κάστανου (το χρώμα του συμβολίζει το βράχο) και από σαντιγί (που συμβολίζει το κατάλευκο χιόνι της κορυφής). Κι όλο αυτό σε μια γερή βάση μαρέγκας. Να όμως μια πιο απλή και κομψή εκδοχή, για ευκολότερο σερβίρισμα.

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄

Υλικά:

  • Για 4 ποτήρια-μερίδες
  • 6 μπεζέδες*
  • 300 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανου (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια σαν της μαρμελάδας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 8 έτοιμα μαρόν γλασέ (σε όλα τα ζαχαροπλαστεία), θρυμματισμένα

 

Κρατάω ολόκληρους 4 από τους μπεζέδες και θρυμματίζω με τα χέρια μου τους υπόλοιπους

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κρέμα κάστανου, το ρούμι, 100 γρ. από το μασκαρπόνε (ή το τυρί τύπου φιλαδέλφεια) και 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (συνήθως φτιάχνω εύκολα μια δική μου αυτοσχέδια, κόβοντας μια μικρή άκρη από τη γωνία μιας νάιλον σακουλίτσας τροφίμων, τύπου πολιμπάγκ. Εκεί, προσαρμόζω  ένα ρύγχος με δοντάκια, για ροζέτες).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα), το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω και πάλι με το σύρμα ή το μίξερ, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω και αυτό σε μια αυτοσχέδια σακούλα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάζω με τον τρόπο που περιέγραψα πριν.

Βάζω στον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού μία ροζέτα μαρέγκας. Ρίχνω με το κορνέ μια δόση κρέμας κάστανου και στη συνέχεια, με το άλλο κορνέ, ρίχνω άλλη μια στρώση από το μείγμα γιαουρτιού. Κατόπιν σκορπίζω λίγο θρυμματισμένο μαρόν γλασέ και τέλος σκεπάζω με μια δόση από το μείγμα κάστανου. Διακοσμώ με λίγο θρυμματισμένο μπεζέ και λίγο ακόμα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα τρία ποτήρια. Σερβίρω αμέσως.

*Ροζέτες μαρέγκας σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, που θα βρείτε έτοιμες σε όλα τα καλά ζαχαροπλαστεία. Τα περισσότερα τις διαθέτουν έτοιμες, ωστόσο ίσως χρειαστεί αν τις παραγγείλετε 1 ημέρα πριν. Διαλέγετε με μέγεθος τέτοιο ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στον πάτο του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1020&page=0#r=edit-tid-4-54/page=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *