“Τέλειο κέικ σοκολάτας – Mud cake της Αλεξίας Αλεξιάδου”, από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και νοστιμιές”!

Το Τέλειο Κέικ Σοκολάτας. Μία συνταγή από την Αλεξία Αλεξιάδου η οποία χάθηκε τόσο νωρίς.

Υλικά

500 γρ. βούτυρο
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σκόνη σοκολάτας ή κακάο
8 αυγά

Για το γλάσο
200 ml. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα
2 κ.σ. βούτυρο

Προετοιμασία

Λιώνετε το βούτυρο με την ζάχαρη και την σοκολάτα σε σκόνη. Μέσα στο μείγμα προσθέτετε την σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τα αυγά σε σιγανή ταχύτητα απλά για να ενωθούν με το μείγμα και όχι να φουσκώσουν. Όσο το μείγμα είναι χλιαρό προσθέτετε και ανακατώνετε τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και το βάζετε σε μια βαθουλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. στην οποία προηγουμένως βάζετε κόλα ψησίματος και στο περίγυρο βάζετε βούτυρο.
Ψήνετε το κέικ για περίπου 90 λεπτά στους 140 βαθμούς. Όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το ξεκολλάτε με ένα μαχαίρι και το αφήνετε στην φόρμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σφίξει και να πάρει σωστή μορφή.

 

Για το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος και την κατεβάζετε από το μάτι. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο. Ανακατεύετε το μείγμα για να γίνει λείο και λαμπερό. Αφήνετε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το περιχύνετε πάνω από το κέικ.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *