Panna cotta με παραλλαγές από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολο γλυκό και δροσερό μαζί. Ακολουθήστε όποια παραλλαγή θέλετε. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν τούρτα με τα διπλά υλικά.

Συστατικά

  • Μισή κούπα γάλα
  • 6 μικρά φύλλα ζελατίνης ή 4 μεγάλα
  • Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος ή 2 κούπες ζωικής ή φυτικής προέλευσης
  • 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουβερτούρα λιωμένη
  • Μερικές φράουλες σε φετάκια

 

Οδηγίες

1η παραλλαγή

 

  1. Φτιάχνω τη λευκή πανακότα, ως εξής:
  2. Μαλακώνω τις ζελατίνες στο κρύο γάλα για 15 λεπτά περίπου.
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
  4.  Πριν από το βράσιμο αφαιρώ την κανέλα και τη φλούδα και ρίχνω τη ζελατίνα με το γάλα. Την ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
  5. Είναι έτοιμη και τη βάζω σε φορμάκια, ποτήρια ή φόρμα για ψωμί να κρυώσει αρκετή ώρα στο ψυγείο, περίπου 2-3 ώρες.
  6. Τη σερβίρω με σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλα, ροδάκινο, βερύκοκο, λιωμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλω.

 

2η παραλλαγή

 

  1. Στο χλιαρό μείγμα πανακότας που έχω φτιάξει στην 1η παραλλαγή , μπορώ να ρίξω 1 κούπα φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετάκια.
  2. Να τα ανακτατέψω καλά και τα βάζω στο ψυγείο, όπως αναφέρω πιο πάνω.
  3. Σερβίρω με σάλτσα και φρέσκιες φράουλες.

3η παραλλαγή

 

  • Να προσθέσω στο μείγμα της 1ης παραλλαγής, νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Και έτσι έχουμε πανακότα καφέ.

4η παραλλαγή

 

  1. Αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία.
  2. Πήρα το μισό μείγμα της 1ης παραλλαγής , το έβαλα στη φωτιά και έριξα μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Τ ανακάτεψα καλά και το έβαλα σε φόρμα ψωμιού απλωμένη με διαφάνεια.
  4. Το έβαλα στο ψυγείο για μιαμιση ώρα να πήξει.
  5. Στο υπόλοιπο λευκό μείγμα της πανακότας, ανακάτεψα τις κομμένες φράουλες. Τα μείγμα αυτό πρέπει να είναι κρύο αλλα να μην έχει πήξει.
  6. Όταν το σοκολατένιο μείγμα είχε κρυώσει, έριξα πάνω του το μείγμα το άσπρο με τις φράουλες και το ξαναέβαλα στο ψυγείο να πήξει όλο μαζί τελείως.
  7. Το στολίζω με ότι θέλω και ότι έχω.
  8. Καλή επιτυχία!

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να αφαιρέσετε την πανακότα από τα ποτήρια ή τη φόρμα, περάστε τριγύρω το μαχαίρι να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα ή βάλτε διαφάνεια.

Σχόλια

Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή

Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009

Υπέροχο γλύκισμα!!

Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009

Επεξήγηση και παρουσίαση όχι 5 αλλά 105 σκούφους!!!!!!!

Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010

Στην τέταρτη παραλλαγή μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο το πρώτο στρώμα για λιγότερο χρόνο από μιάμιση ώρα….το βλέπουμε στο ψυγείο και πράττουμε πότε πρέπει να ρίξουμε το επόμενο που έχουμε στην αναμονή και δεν έχει προλάβει να στερεοποιηθεί αλλά απλά να πήξει λίγο. Στο ψυγείο παγώνει…

Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010

Πολλή χρήσιμη η επεξήγησή σου Ηλιάννα για τη 4η παραλλαγή της,σευχαριστούμε!!!

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/panna-cotta-me-parallages.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *