ΠΑΒΛΟΒΑ με σταφύλια και άρωμα αρμπαρόριζας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Κι όμως εκτός από την κλασική πάβλοβα με φράουλα θέλω να δοκιμάσετε κι αυτή με δροσερά και ολόγλυκα σταφύλια!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 φύλλο ζελατίνης (5γρ.)
  • 2 φλιτζάνι ρόγες πράσινο σταφύλι

Για τη μαρέγκα

  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αυγών

Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάξτε τη μαρέγκα. Ρίχνετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Κοσκινίζετε τη άχνη ζάχαρη και τη ρίχνετε σιγά – σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι αδειάζετε τη μαρέγκα σχηματίζοντας ένα λόφο πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού το κέντρο της ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την κρέμα. Ψήνετε την μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα. Αποσύρετε το από το φούρνο και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.

2. Εν τω μεταξύ φτιάξτε την κρέμα. Mουσκεύετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και τα ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα, στύβετε καλά με τα χέρια σας τη ζελατίνη, την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τοποθετείτε το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο να για 30 λεπτά.

3. Φτιάχνετε την πάβλοβα. Τοποθετείτε με προσοχή μην σπάσει, τη μαρέγκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την γεμίζετε με την κρέμα. Αραδιάζετε στην επιφάνεια τις ρόγες σταφυλιού πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την πάβλοβα και με έτοιμη μαρέγκα ή μικρούς μπεζέδες.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/868



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *