Πολωνικό Μιλφέιγ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το πολωνικό μιλφέιγ μετονομάστκε σε παπικό κέικ κρέμας προς τιμήν του Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ που ήταν το αγαπημένο του επιδόρπιο. Στην ουσία πρόκειται για μια πιο λιτή εκδοχή του κλασικού μιλφέιγ!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:17€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκους αυγών

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε τα φύλλα της σφολιάτας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετείτε ένα ακόμα ταψί. Αυτό θα κρατήσει τα φύλλα επίπεδα και δεν θα φουσκώσουν ανομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το δεύτερο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε με προσοχή τα φύλλα σφολιάτας σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το κορν φλάουρ και τους κρόκους και χτυπάτε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πάρει βράσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε την κρέμα σε ενα μπολ που έχετε τοποθετείσει μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια. Ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε το 1 φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτα. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με αμύγδαλο καβουρντισμένο ή με φράουλες.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/mefilo-siropi/recipe/1082

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *