Πανεύκολα Pretzels από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει σε κάποιον φούρνο πρέτζελ, αυτό το μαλακό κουλούρι. Τα καλύτερα που έχω φάει ήταν στο Λονδίνο, ακόμα θυμάμαι την γεύση τους. Εγώ και η Έρη μου τα θυμόμαστε και λέμε συχνά, πόσο νόστιμα και ξεχωριστά ήταν. Σας έχω λοιπόν μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή, για εσάς που τα αγαπάτε.

Πανεύκολα Πρέτζελ

Και όποιος δεν τα έχει δοκιμάσει, σίγουρα πρέπει να φτιάξει τα Πρέτζελ μου. Πάμε να τα φτιάξουμε με την τρελή ζύμη της φίλης μου Gemma, χωρίς ζύμωμα.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για την ζύμηθα τα βρείτε και εδώ)

160-180 γρ περίπου χλιαρό γάλα

2 κ.γ ξερή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½  κ.γ μπέικιν

1 ½  κ.γ αλάτι

180 γρ γιαούρτι

1 αυγό

Θα χρειαστούμε ακόμα

1 κ.σ χοντρό αλάτι ή ανθό αλατιού

440 γρ νερό

5 κ.γ σόδα

Υλικά για την επάλειψη

1 αυγό

1 κ.σ νερό

Εκτέλεση

Οδηγίες για την ζύμη ( θα τις βρείτε και εδώ)

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι, το αυγό με το γιαούρτι.

Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ. Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου, όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο, δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.

Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό, η ζύμη είναι έτοιμη. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες. Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε αμέσως την ζύμη, την διπλώνετε και την βάζετε στο ψυγείο, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο 3 μέρες. Μπορείτε να την φυλάξετε και στην κατάψυξη.

Κάνουμε λοιπόν  την ζύμη μας  και χωρίς να φουσκώσει, την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κάνουμε λωρίδα γύρω στα 60 εκ και την τεντώνουμε να ανοίξει. Διπλώνουμε και κάνουμε το πρέτζελ, το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και βράζουμε το νερό με την σόδα. Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε ένα – ένα μέσα τα πρέτζελ. Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Πανεύκολα Πρέτζελ

Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό και το νερό. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα περίπου 15 λεπτά, είναι έτοιμα τα σερβίρουμε ζεστά.

Πανεύκολα Πρέτζελ

Μυστικά για την ζύμη

Προσοχή στο γάλα να μην καίει, καλύτερα κρύο παρά καυτό.

Αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα και αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλό, λίγο αλεύρι. Εξαρτάται από το αλεύρι, γι αυτό λέω περίπου.

Μπορείτε να παραλείψετε το αυγό και να βάλετε πιο πολύ γάλα.

Μυστικά για τα Pretzels

Μπορείτε να τα φτιάξετε και γλυκά, μόλις ψηθούν τα αλείφεται με βούτυρο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα ή  όποια άλλη γεύση σας αρέσει.

Με σκόρδο ή  μπορείτε να βάλετε ρίγανη ή  το δικό σας αγαπημένο μπαχαρικό.

Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο,3-4 μέρες ή να την βάλετε στην κατάψυξη.

Πανεύκολα Πρέτζελ

https://elpidaslittlecorner.gr/pretzel/?fbclid=IwAR0fTRLhb7ZXsZmocKxhtkpJryjzYPyXSOYr_RAby1ltMRnhG6wwn-aURH0

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *