Red Velvet Cake με isostevia, από την ISOSTEVIA!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ


Υλικά για δύο στρογγυλές φόρμες 20εκ. Περίπου

300 γρ. φαρίνα 
150 γρ. βούτυρο 
200 γρ. isostevia
3 αυγά
250 γρ. Γιαούρτι
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
1 κουτ. του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
αντικολλητικό χαρτί σε φύλλα 

Για την κρέμα:

400 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. γλυκαντική ουσία από στέβια isostevia
500 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το φυσικό γλυκαντικό για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε το αλεύρι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μαγειρική σόδα με το κακάο και το ξίδι και ρίξτε τα στον κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να ενωθούν τα υλικά.

Καλύψτε το εσωτερικό από 2 φόρμες του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει, χωρίστε κάθε κέικ οριζόντια σε δύο φέτες.

Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χτυπήστε το με την γλυκαντική ουσία από στέβια, το εκχύλισμα βανίλιας και την κρέμα ζαχαροπλαστικής για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα βελούδινο και γυαλιστερό μείγμα. Απλώστε λίγο από το μείγμα στην μία φέτα του κέικ, σκεπάστε με την άλλη φέτα και απλώστε όσο περίσσεψε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ. Διατηρείστε το κέικ στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.isostevia.gr/syntages-stevia.asp

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *