Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

γιατί ο έρωτας… «περνάει» από το στομάχι!

14 Φλεβάρη. Η μέρα του αγίου Βαλεντίνου. 

Μια ξενόφερτη γιορτή που την έχουμε υιοθετήσει και εμείς (καλώς ή κακώς). Κάποιοι την θεωρούν ανούσια και δεν την γιορτάζουν καθόλου. Οι ερωτευμένοι όμως ξέρουν…

Όχι δεν είναι μια μέρα για να δείξεις την αγάπη σου προς τον/την σύντροφό σου. Είναι μια αφορμή. Όπως αφορμή μπορεί να είναι και κάθε μέρα. Επειδή, όμως, πολλοί ξεχνάμε να δείχνουμε (δυστυχώς) τα συναισθήματά μας συχνά, ας αρπάξουμε αυτήν την «καλή» ευκαιρία για να την δείξουμε αυτήν την εορταστική μέρα.

Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σας έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα για να ξεκινήσετε εορταστικά και ερωτικά αυτήν την μέρα από το πρωί. Red velvet pancakes με σοκολάτα! Τηγανίτες κόκκινο βελούδο του πάθους συνοδευόμενες με σοκολάτα, σαντιγί και σιρόπι φράουλας! Όλες οι «ερωτικές» γεύσεις (σοκολάτα, σαντιγί, φράουλα) ενώνονται για να σας χαρίσουν το πιο ιδανικό πρωινό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Γαρνίρετε, επίσης, με κας κας καρδούλες και φράουλες! Φυσικά εάν βρείτε και φρέσκες φραουλίτσες, μπορείτε να τις προσθέσετε. Όσα αρσενικά επιχειρήσουν να ετοιμάσουν αυτό το πρωινό στην σύντροφό τους, ας μην ξεχάσουν να το συνοδέψουν με μια πλούσια ανθοδέσμη από κόκκινα τριαντάφυλλα… 

Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους! <3 

Υλικά:

  •  1 φλ. Αλεύρι
  • 1 κ.σ. κακάο (γεμάτη)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτες)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¾ φλ. Γάλα
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (περίπου 2 κ.γλ.)
  • 2 κρέμες γάλακτος (500 ml)
  • 1/3 φλ. Ζάχαρη
  • Μερέντα
  • Λίγο γάλα
  • Σιρόπι φράουλας
  • Κας κας καρδούλες
  • Τριμμένη σοκολάτα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, αλάτι).
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το χρώμα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι στην δυνατή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο όταν κάψει πολύ καλά το τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε λίγο την φωτιά. Προσθέτουμε λίγη ζύμη στο κέντρο (περίπου ¾ από ένα φλυτζανάκι του καφέ). Μόλις δούμε ότι έχει ψηθεί από τις άκρες την γυρνάμε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Μετά από περίπου μισό ως ένα λεπτό είναι έτοιμη. Βλέπουμε αν είναι έτοιμη και την βγάζουμε.
  6. Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα την φωτιά (αν η κουζίνα μας έχει κλίμακα μέχρι το 3 χαμηλώνουμε στο 2 ½). Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι τηγανίτες.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πήξει (να μην είναι πάρα πολύ σφιχτή).
  8. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγη μερέντα και λίγο γάλα. Περίπου 3 κουταλιές σούπας από το καθένα. Τα βάζουμε μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ελαφρώς ρευστή σάλτσα σοκολάτας.
  9. Συναρμολογούμε! Βάζουμε μια τηγανίτα σε ένα πιάτο. Από πάνω βάζουμε λίγη σαντιγί (περίπου 3 κ.γλ.). Από πάνω βάζουμε λίγο σιρόπι φράουλας και λίγη από την μερέντα που ετοιμάσαμε. Από πάνω βάζουμε ακόμη μια τηγανίτα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο βάζοντας στο σύνολο 3-4 τηγανίτες. Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί, με σιρόπι φράουλας και μερέντα. Διάσπαρτα προσθέτουμε και κας κας καρδούλες και τριμμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2017/02/red-velvet-pancakes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FoodStates+%28Food+States%29

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.