Red Velvet Whoopie pies, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

όχι δεν είναι μακαρόν. Είναι whoopie pies!


Ένα γλύκισμα που κατάγεται από πού αλλού; Από την Νέα Υόρκη!

Άλλα ονόματα που έχουν δοθεί σε αυτό το γλυκό είναι black moon, gob, black-and-white, bob, Big Fat Oreo ή “BFO”.

Αποτελείται από δυο στρώσεις ζύμης που μοιάζει με μπισκότο αλλά είναι πιο αφράτο και θυμίζει κέικ στην υφή του. Στην μέση γεμίζεται με μια βελούδινη στρώση κρέμας.

Παραδοσιακά τα whoopie pies αποτελούνται από δυο στρώσεις σοκολατένιου κέικ που γεμίζονται με ελαφριά κρέμα βανίλιας ή με κρέμα Marshmallow. Μετά την σοκολάτα είναι πολύ γνωστή και η ζύμη με κολοκύθα και η ζύμη gingerbread.

Όσον αφορά την προέλευση τους; Η συνταγή προέρχεται από την γνωστή θρησκευτική κοινότητα των Άμις στην Πενσυλβανία. Ο μύθος/ παράδοση/ ιστορία θέλει τους Άμις να έφτιαχναν αυτά τα γλυκίσματα από τα περισσεύματα που είχαν. Οι μητέρες πολλές φορές τα έβαζαν ως κολατσιό στα παιδιά τους στο σχολείο και αυτά όταν άνοιγαν και έβλεπαν τι είχαν για κολατσιό φώναζαν «γιούπι!» (whoopie). Από εδώ, λοιπόν, πήραν και το όνομά τους!

Από εκεί, λοιπόν, έφτασαν στο Labadie’s Bakery στην Μασαχουσέτη όπου ήταν το πρώτο κατάστημα που άρχισε να πουλάει whoopies το 1925 από την στιγμή που πρωτοάνοιξε.

Από τους Άμις, λοιπόν, και το Labadie’s Bakery στην δική σας κουζίνα! 
Ετοιμάστε τα και αφεθείτε στην γλυκιά τους γεύση, στην βελούδινη υφή τους και στην μεγάλη τους απόλαυση…

Υλικά:

Για την ζύμη (whoopie Pies):

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπα κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 220 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κ.γλ. κόκκινο χρώμα (σε υγρή μορφή ή gel)
  • βανίλια

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη γέμιση:

  • 60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 170 γρ. κρέμα τυρί (τύπου philadelphia)
  • 180 γρ. άχνη
  • βανίλια

 

Εκτέλεση:

Για τα whoopie Pies;

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν, αλάτι) με ένα σύρμα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες (καστανή και λευκή) με το εξάρτημα φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει το μείγμα λευκό. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  1. Στο γάλα προσθέτουμε το χρώμα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του βουτύρου καθώς χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.  Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις γίνουν μία μάζα τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ για μισή ώρα στο ψυγείο.
  1. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και κάνουμε μπαλάκια. (Εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι παγωτού ως μεζούρα για να είναι όλα ίδια σε μέγεθος. Μπορείτε να τα ζυγίσετε εάν θέλετε να είναι ίδια σε μέγεθος). Με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε ζύμη. Αλευρώνουμε τα χέρια μας (γιατί η ζύμη κολλάει) και κάνουμε μπαλάκια. Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας. Τα τοποθετούμε στα ταψιά αφήνοντας αρκετή απόσταση το ένα απότο άλλο διότι θα απλώσουν.
  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα γεμίζουμε με την γέμιση.

Για τη γέμιση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης (βούτυρο, κρέμα τυρί, άχνη, βανίλια) και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  1. Βάζουμε σε σακούλα κορνέ με στρόγγυλη μύτη και γεμίζουμε τα whoopie pies. Παίρνουμε ένα, βάζουμε στον πάτο του λίγη γέμιση και το καλύπτουμε με ένα άλλο δημιουργώντας ένα ”σάντουιτς”.

*Tips:

1.Είναι σημαντικό να είναι ομοιόμορφα και στρόγγυλα τα μπαλάκια που θα τοποθετήσουμε στα ταψιά διότι εάν δεν είναι καλοσχηματισμένα δεν θα βγουν όμορφα και λεία.

  1. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι (έως 1/2 κούπα). Αυτό θα το κρίνετε ανάλογα με το αποτέλεσμα της ζύμης. Μην παρασυρθείτε και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, αυτό είναι λάθος και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σκληρά και σφιχτά whoopie pies!


Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2017/02/red-velvet-whoopie-pies.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+FoodStates+%28Food+States%29

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *