Σουφλέ σοκολάτας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου-Romantic Valentine’s Day Desserts: Chocolate Souffle Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Αυτή η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη ολόκληρη στα γλυκά του Αγίου Βαλεντίνου! Ως γιορτή δεν με ενθουσίασε ποτέ αλλά ως αφορμή για σοκολάτα (και ακόμα περισσότερη σοκολάτα) μου δίνει λόγο να είμαι χαρούμενος όλο το Φεβρουάριο! Ξεκινάω με μια κλασική συνταγή για σουφλέ σοκολάτας που είναι ιδανική για κάθε είδος ρομαντικού dinner! Στις αναλογίες που σας γράφω βγαίνουν περίπου 12 σουφλέ! Μπορείς όμως να ψήσεις όσα θες και το υπόλοιπο μείγμα να το βάλεις στην κατάψυξη! Διατηρείται μέχρι και 6 μήνες!

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 7 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
  • λίγο κακάο και βούτυρο για τις φόρμες

IMG_3871

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 160°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 αντικολλητικές φόρμες.
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι  να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
  • Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και το αλάτι.
  • Σχίζουμε την βανίλια και με ένα μαχαίρι παίνουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φόρμες μας.
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

IMG_3872

Ingredients

  • 250 g butter
  • 250g dark chocolate , cut into pieces
  • 3/4 cup sugar
  • 1 vanilla
  • 7 eggs
  • pinch of salt
  • 7 tablespoons flour , sifted
  • some cocoa and butter to cover the baking forms

IMG_3871

Directions

  • Preheat oven to 160°C.
  • Grease and cover with cocoa 12 non stick forms.
  • In a large glass bowl mix the chocolate with the butter and let them melt it in a double boiler.
  • Mix well until the mixture is completely homogeneous.
  • Whisk the eggs in another bowl.
  • Add them to the chocolate mix.
  • Add coffee, vanilla and salt.
  • Use a sharp, little knife to get all vanilla seeds from the vanilla bean and add them to the mixture
  • Mix well.
  • Sieve in the flour and stir using a plastic spatula.
  • Fill about 3/4 of the forms.
  • Bake for 12 minutes.
  • Let them stand for 2-3 minutes before serving.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/02/09/romantic-valentines-day-desserts-chocolate-souffle-recipe/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *