Για μια εβδομάδα δεν φάγαμε τίποτα! Μόνο σαλάτα (ξανθιά)! Αλλά ο Cool Artisan της καρδιάς σας επέστρεψε με μια χριστουγεννιάτικη συνταγή που λειτουργεί και ως στολισμός για το χριστουγεννιατικο ρεβεγιόν! Το μυστικό υλικό για να πετύχει η πάβλοβα είναι ένα! Ο χρόνος! Πρέπει να την σιγοψήσετε για 3 ώρες και μετά να την αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλες λιγες ώρες! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, άλλωστε όσοι σεφ υπάρχουν τόσες είναι και οι συνταγές για την πάβλοβα! Η παρακάτω είναι δοκιμασμένη, απλή και σίγουρα επιτυχημένη!
Κρέμα Μασκαρπόνε
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
- 250 γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
- 90 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
Πάβλοβα
Υλικά
- 180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
- Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ.
- Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
- Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε ένα στεφάνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όταν ψηθεί, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. Εγώ την άφησα για μια νύχτα.
- Τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε στην κορυφή της μαρέγκας και διακοσμούμε με φρούτα και φύλλα βασιλικού.
Mascarpone cream
Ingredients
- 250 g mascarpone cheese or other cheese cream
- 90 g yogurt
- 50 g icing sugar
Directions
Beat the cream cheese with the yogurt and icing sugar at medium speed until you have a homogenous cream.
Ingredients
- 180 g. egg white (6 egg whites)
- 180 g. granulated sugar
- 180 g. icing sugar
- 1 tsp corn flour, sifted
Directions
- Beat the egg whites with the granulated sugar on medium speed. If the mixer has 10speeds, we choose the 5th. Slow speed always succeeds. (In low speed the mixture does not get air and the meringue becomes tighter. So, we have no notional volume that will deflate later).
- When the meringue become tight, stop the mixer and pour icing and cornflour. At the same time, stir with a plastic spoon.
- You then take large spoonfuls of the meringue, place them on a baking sheet and create awreath.
- Bake in preheated oven, at 90°C – 100 °C degrees for at least 3 hours.
- When cooked, tear away from the parchment paper and let it out of the oven for a long time to dry.
- I left it over night.
- Place the mascarpone cream on top of the meringue and decorate with fruit and basil leaves.
Serve With Love
Αφήστε μια απάντηση