Σαρλότ με καφέ από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:


– 100 γρ. ζάχαρη
– 150 γρ. καφέ espresso NESPRESSO


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΚΑΦΕ
– 1 πακέτο μπισκότα πτι – μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
– 1 πακέτο μπισκότα πτι – μπερ ολικής αλέσεως ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
– 1 κιλό κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
– 4 δόσεις καφέ espresso NESPRESSO
– 100 γρ. ζάχαρη
– 10 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
– 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
– 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΚΑΦΕ


Για το σιρόπι φτιάχνουμε 150 γρ. καφέ εσπρέσσο. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τον καφέ με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε 4 δόσεις καφέ εσπρέσο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα κιλό κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τον καφέ. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Χωρίζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 85ο C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε παγάκια, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στην κρέμα του καφέ.
Σε ένα τσέρκι 24 εκ. τοποθετούμε στο κάτω μέρος μπισκότα πτι μπερ Τα ραντίζουμε με το σιρόπι. Βάζουμε τη μισή από την κρέμα και συνεχίζουμε με μπισκότα τα οποία ραντίζουμε. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με μπισκότα την περιφέρεια και σερβίρουμε.

 

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=5772

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *