Creta Carob

Αυτά τα biscotti, είναι έξτρα τραγανά, όμως όταν τα δαγκώνεις και συναντάς τις σταγόνες σοκολάτας, νιώθεις ότι «ενυδατώνεται» η γλώσσα σου και είναι μια ευχάριστη εναλλαγή υφής καθώς τα απολαμβάνεις. Με έντονη σοκολατένια γεύση, η οποία όμως δεν σε μπουχτίζει και κάπου στο βάθος καταλαβαίνεις μια φρουτένια νότα – από το πορτοκάλι– αλλά δεν σε ενοχλεί αν δεν σου αρέσουν οι προσμείξεις στη σοκολάτα σου (για μένα την στριμμένη λέω, που ήμουν επιφυλακτική στην αρχή). Και στο τέλος θέλεις να φας άλλο ένα γιατί δεν έχει σιγουρευτεί πόσο πολύ σου άρεσε και θέλεις μια επανάληψη.

 

Σοκολατένια Biscotti με φουντούκια

Συνταγή από εδώ

 

 

Υλικά
1 κούπα (140γρ) φουντούκια
2 κούπες (250γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ( 60γρ) κακάο Ολλανδικού τύπου, κοσκινισμένο
2 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο
2 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κούπα (200γρ) ζάχαρη
½ κούπα (113γρ) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα (175γρ) σταγόνες σοκολάτας
½ κούπα (100γρ) ζάχαρη για επικάλυψη

 

Σοκολατένια Biscotti με φουντούκια

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια βάζοντας τα σε ένα ταψί στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά (ή μέχρι να αρχίσει να μυρίζει η κουζίνα σας – προσοχή μπορεί να «αρπάξουν» πολύ εύκολα αν δεν τα προσέχετε), ανακατεύοντας τα για να καβουρδιστούν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν…

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σκόνη εσπρεσσο, το baking powder και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και τα «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να αρωματιστεί η ζάχαρη (θα πάρει και ελαφρύ πορτοκαλί χρώμα). Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα ή μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Καθαρίζουμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας ίσα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μας (για καλύτερη κατανομή).

Χωρίζουμε το μείγμα στα 4 και σχηματίζουμε με το κάθε ένα μακρόστενα ρολά/φραντζολάκια, μήκους περίπου 30 εκατ και τα ρολάρουμε (ή τα πασπάλίζουμε)με ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε/ισιώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας (περιστρέφοντας) τα ταψιά στο μισό χρόνο για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε διαγώνια με ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, σε φέτες πάχους 1,5 εκατ περίπου. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 5-8 λεπτα. Βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και γυρίζουμε τα biscotti από την άλλη μεριά και ψήνουμε πάλι για 5-8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για μερικά λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα έως να κρυώσουν τελείως. Τα φυλασσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

 

 

https://thegreenmixer.com/2016/04/07/sokolatenia-biscotti-me-fountoukia/

 

 

 

 

 

 

Σοκολατένια Biscotti με φουντούκια

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *