Creta Carob

Πανεύκολα και αφράτα pancakes με σοκολάτα για όλα τα γούστα!

ΤΕΜΑΧΙΑ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 αυγά, medium

30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

6 γρ. μαγειρική σόδα

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

360 ml γάλα, πλήρες

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   18     79%
ΒΑΖΑΛίπος   6.9g    10%
ΒΑΖΑKορεσμένα  3.9g    20%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   5.4g    11%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    28.1g     11%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   6.7g    7%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες    1.6g    7%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.
2Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη.
3Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
4Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
5Έπειτα, βάζουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 24εκ. σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας, το βρέχουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί
6Ύστερα, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
7Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
8Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
9Τέλος, σερβίρουμε τα pancakes με οποιαδήποτε επικάλυψη επιθυμούμε.
#tsoulotip: Αν αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία μέρα, θα γίνει πιο αφράτη και πιο νόστιμη.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *