VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Υλικά

250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γαμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
600 ml κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι
½ φλιτζάνι γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
4 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Το κλασικό γλυκό αλλά με λευκή και μαύρη σοκολάτα…

Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει.

Μόλις ξεπαγώσει,το τοποθετούμε και το απλώνουμε στο ταψί.

Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Το φύλλο πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπεν μαρί 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, 250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ½ φλιτζάνι γάλα.

Αφήνουμε τις σοκολάτες να λιώσουν.

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Όταν γίνουν μαλακά, τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 2 σφηνάκια ρούμι(εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ) και 600 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να γίνει σφιχτό.

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 κομμάτια.

Στρώνουμε εναλλάξ το μείγμα και σφολιάτα σε δύο στρώσεις και σκεπάζουμε το μιλφέιγ με ένα φύλλο σφολιάτας.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με 5 κουταλιές της σούπας κακάο.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=664371403636481&set=a.326868494053442.75771.326288084111483&type=1&theater

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *