Σουφλέ μαύρης σοκολάτας, από το Δημήτρη Σκαρμούτσο και το koolnews.gr!

Με τόσο κρύο, το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να σκέφτεσαι είναι οι θερμίδες. Γι’ αυτό κάνε μία μικρή ατασθαλία και ακολούθησε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για σουφλέ σοκολάτας. Αξίζει τον κόπο!

Υλικά

  • 28 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 113 γραμμ. σοκολάτας υγείας
  • ½ κουταλάκι βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
  • ½ κούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • Μούρα
  • 2 κομμάτια σοκολάτας υγείας
  • Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ετοιμάστε 2 φορμάκια των 170 γραμμ. βουτυρώνοντας τα με κρύο βούτυρο. Πασπαλίστε όλες τις πλευρές (τοιχώματα & πάτο) με κρυσταλλική ζάχαρη και κακάο.

Σε ένα μπεν μαρί, λιώστε το βούτυρο, την κρέμα και την σοκολάτα, ανακατέψτε για να βοηθήσετε την διαδικασία λιωσίματος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, σβήστε την φωτιά. Χτυπήστε τους 2 κρόκους από τα αυγά στην σοκολάτα.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα ασπράδια αυγού με την κρέμα ταρτάρ μέχρι τα ασπράδια να δημιουργήσουν μαλακές κορυφές. Προσθέστε την ζάχαρη στα ασπράδια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο σκληρές.

Βάλτε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας, λίγο κάθε φορά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τοποθετήστε το μείγμα στα φορμάκια, καλύπτοντας τουλάχιστον τα ¾ από την κάθε φόρμα. Βάλτε ένα κομμάτι σοκολάτας ή ένα μούρο στην μέση και πιέστε προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί (βυθιστεί) από το μείγμα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στην συνέχεια στο φούρνο.

Ψήστε για 15 λεπτά στους 190. Σερβίρετε αμέσως. Όσο κρυώνει το σουφλέ τόσο θα πέφτει και θα πήζει. Μπορείτε να γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη και μούρα. Επίσης, μπορείτε να το γαρνίρετε με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος.

http://www.koolnews.gr/food/821401-mikres-stigmes-apolafsis-sintagi-gia-souffle-mavris-sokolatas-apo-to-dimitri-skarmoutso/#more-821401

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *