Θεϊκό τιραμισού χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το αγαπημένο γλυκό του πρωτότοκου γιου μου είναι το τιραμισού και μέχρι τώρα συνήθιζα να το κάνω με μπισκότα σαβαγιάρ για μεγαλύτερη ευκολία. Τελικά με αυτό το παντεσπάνι, εξακολουθεί να είναι το ίδιο εύκολο αλλά η γεύση του, είναι κατά πάρα πολύ καλύτερη!

Θεϊκό το χαρακτήρισε ο γιος μου!

Η μόνη απορία για αυτό το γλυκό είναι αν θα το φάμε από το ψυγείο ή από την κατάψυξη σαν παγωτό! Υπάρχει λύση, το μισό έτσι και το μισό αλλιώς. Βέβαια πρέπει να προλάβετε να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη πριν φαγωθεί.  ????

Υλικά :

  • Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά

  • 2 φλυτζανάκια του  καφέ ζάχαρη (κατά προτίμηση ακατέργαστη)

  • 2 φλυτζανάκια του  καφέ αλεύρι χωρίς γλουτένη

  • 2 φλυτζανάκια του  καφέ κακάο σκόνη

  • 1 κ. σ. μπέικιν

  • Για το νότισμα του παντεσπάνι

  • 1/2 φλυτζανάκι του  καφέ εσπρέσσο ή στιγμιαίο καφέ (1 δόση)

  • 1/2 φλυτζανάκι του  καφέ κρασί Νάμα ή λικέρ καφέ ή οποιαδήποτε λικέρ

  • Για την κρέμα 

  • 1 μεταλλικό κουτί σαντιγί

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • Βανίλια (1 κ.γ. υγρή ή ξύσμα από 1/2 κλωναράκι ή 2 κ.σ. ζάχαρη βανίλιας ή ότι βανίλια θέλετε.

  • Βούτυρο για το ταψί

  • Κακάο σκόνη για το ταψί και για το στολισμό από πάνω.


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της κρέμας και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23Χ32 cm και το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη, για να μη κολλήσει το παντεσπάνι μας.

Αδειαζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Όταν κρυώσει το κόβουμε στη μέση για να κάνουμε τους δύο ορόφους για το γλυκό μας.

Νοτίζουμε το μισό παντεσπάνι με το μισό υγρό του καφέ-λικερ και απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα.

Τοποθετούμε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι, το νοτίζουμε με το υπόλοιπο καφέ-λικερ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Από πάνω κοσκινίζουμε τη σκόνη του κακάο μέχρι να το καλύψει εντελώς.

Αφήνουμε το γλυκό για δύο ώρες περίπου για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! 

 

https://tinyurl.com/y9cshto9

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *