fineti

Ελαφρύ και αφράτο γλυκάκι με τα φρέσκα σύκα του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 8 φρέσκα μαύρα σύκα
  • 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ εσπρέσσο (ρόφημα)
  • 4 κουτ. σουπ. λικέρ αμαρέτο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
  • 1/2 πακέτο σαβουαγιάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τα σύκα και τα κόβετε στα τέσσερα και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον καφέ και το λικέρ και τα ανακατεύετε.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Βουτάτε τα μπισκότα στον καφέ για περίπου 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Σπάτε τα μισά μπισκότα και τα μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια. Καλύπτετε τα μπισκότα με την μισή κρέμα. Συνεχίζετε με μια δεύτερη στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αραδιάζετε τα σύκα στην επιφάνεια του γλυκού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκάκι και με ανθότυρο.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/873-kai

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.