Τιραμισού – Tiramisu by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • σαβαγιάρ
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 50 ml καφές εσπρέσσο δυνατός
  • 150 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
  • 75 γρ. μαυροδάφνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας
Clock

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

3
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Φτιάχνουμε τα σαβαγιάρ
.
  • Βάζουμε στο μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη μαυροδάφνη, την άχνη ζάχαρη, τα 50 ml καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να σφίξει το μείγμα για 2-3 λεπτά.
  • Κρατάμε λίγο στο ψυγείο άν θέλουμε την κρέμα και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και δίπλα του βάζουμε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε τον υπόλοιπο καφέ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα μέσα στον καφέ και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ.
  • Από πάνω τοποθετούμε τη μισή από την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας και από πάνω συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Tip
Διακοσμούμε με κακάο ή με ότι άλλο θέλουμε τρούφα σοκολάτας!!! Πρέπει να προσέξουμε ο κάδος του μίξερ να είναι πολύ παγωμένος για να πήξει πιο εύκολα η κρέμα γάλακτος και να μη την παραχτυπήσουμε γιατί αλλιώς θα μας κόψει!

Tiramisu!

Ingredients
  • lady fingers
  • 250 g mascarpone
  • 300 g heavy cream
  • 50 ml strong espresso coffee
  • 150 ml strong espresso coffee, to soak cookies
  • 75 g mavrodaphni, or sweet wine or port
  • 4 tablespoons caster sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract (or 2 packets vanilla powder)
  • some cocoa powder, for decorating
  • chocolate shavings

 

Clock

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 hour
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

3
Difficulty
Method

The classic Italian dessert with a twist!

  • Prepare the lady fingers.
  • In a mixer, add the mascarpone, heavy cream, vanilla, mavrodaphni (or sweet wine), caster sugar and the 50 ml of espresso. Beat until the mixture stiffens.
  • Refrigerate if you like, and begin to assemble the sweet.
  • Place a pyrex dish on a working surface. Place a bowl, filled with the remaining coffee, next to it. Dip the lady fingers in the coffee for just a second and place them in the pyrex dish.
  • Spread half the cream on top of them.
  • Sprinkle with the chocolate shavings.
  • Repeat process once more.
Tip
Decorate with cocoa powder or anything else you may like, like chocolate sprinkles or shavings for instance!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *