Τιραμισού από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:

  • 1 πακέτο  έτοιμα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. mascarpone της Arla
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
  • 50 γρ. ζάχαρη Saint Louis
  • 4 αυγά ΒΛΑΧΑΚΗΣ
  • 500 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας Nescafe
  • 60 γρ. κονιάκ
  • κακάο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Παρακολουθείστε όλη  την συνταγή   αναλυτικά στο video :

ttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3UzimWk-H9M

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *