Bolero-Biodiet

Υλικά συνταγής
4 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ βανίλια σοκολάτα

500 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε

1 λίτρο κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

200 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

Για το σιρόπι καφέ

5 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

250 γρ. νερό

50 γρ. ζάχαρη

150 γρ. λικέρ Αμαρέτο

150 γρ. λικέρ Καλούα

κακάο για επικάλυψη

 

 

Εκτέλεση
1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Σε μπολ χτυπάμε το αβγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5′-6′ με μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει. Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.
2. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα δύο λικέρ. Ανακατεύουμε καλά.
3. ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.
4. Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2-3 ώρες. Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.
Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Σε ευχαριστώ πολύ, κυρία Αθηνά, για το υπέροχο τιραμισού που μοιράστηκες μαζί μου!

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A4%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CF%82

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.