e-fresh-matrioshka

Υπέροχο mud κέικ σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο σοκολάτας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο λασπωτό κέικ από τη πολιτεία της Αμερικής ον Μισισίπι, που το έκανε διάσημο σε όλο το κόσμο, Η πολιτεία πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ποταμό Μισισίπι. Το mud στα αγγλικά σημαίνει λάσπη και ονόμασαν το κέικ mud λόγω της λασπώδους υφής του. Δοκιμάστε το!!!

 

Μερίδες: 8

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 90 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 200 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. Nescafé σε κόκκους
  • 250 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού (220 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού (250 ml) νερό
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (225 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. τσαγιού (75g) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¼ φλ. τσαγιού (25 γρ.) κακάο για σκόνη
  • Για το σοκολατένιο μείγμα:
  • 200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. τσαγιού (125 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος.
  2. Για το mud κέικ: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το Nescafe, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε καλά, τα ρίχνετε στο μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα τα 2 είδη αλευριού και τη σκόνη κακάου και τα ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 1 ½ ώρες ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει σχεδόν στεγνό. Εάν πάνω στο καλαμάκι μείνει μια μικρή ποσότητα από υγρό μείγμα αυτό είναι φυσιολογικό διότι το κέικ είναι λασπώδες. Μην σας παρασύρει και ψήσετε περισσότερη ώρα γιατί το κέικ και βγει παραψημένο. Αφαιρέστε το από το φούρνο, αφήστε το για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
  5. Για το σοκολατένιο γλάσο: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολίτσα και τη σιγοβράζετε μέχρι να πάρει βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την αδειάζετε πάνω στη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα.
  6. Μεταφέρετε το κρύο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνετε με το σοκολατένιο γλάσο στην επιφάνεια και τις πλευρές του κέικ.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/telio-mud-keik-sokolatas-sokolatenio-glaso/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=4b73ede1be-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-4b73ede1be-242767229

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.