Trifle σοκολάτας, από την NESTLÉ DESSERT και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
60′

Χρόνος ψησίματος
90′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 12 άτομα

Για το brownies:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  •  250 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, σε κομμάτια
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου κομμένο σε κύβους και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 40 γρ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT κομμένη σε κομματάκια 0,5 εκ.

Για τη μους:

  •  1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ.
  • 230 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλυκό:

  •  200ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)

 

  1. Για το brownies: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα λιώνουμε για 2’-2.5’ στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W). Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέσα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντας τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. κουβερτούρα και ανακατεύουμε εκ νέου.
  4. Σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κύβους των 2 εκ.
  5. Για τη μους: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει περίπου σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
  6. Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην κόψει η σαντιγί από τη θερμοκρασία.
  7. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  8. Για το γλυκό: Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ και η σαντιγί θα είναι έτοιμη μόλις θα έχει σφίξει και θα έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι. Βάζουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Για το dulce de leche: Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες και ελέγχουμε συνεχώς να μην πέσει η στάθμη του νερού. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, χρειάζεται μόνο 1 ώρα βράσιμο. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  10. Για το σερβίρισμα: Απλώνουμε στη βάση ενός γυάλινου μπολ τα μισά κομμάτια brownies. Καλύπτουμε με τη μους, ρίχνουμε από πάνω το μισό dulce de leche, τη σαντιγί και απλώνουμε κάθε στρώμα με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια brownies και το υπόλοιπο dulce de leche.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *