Bolero-Biodiet
Συστατικά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη λευκή

 

Clock

1 ώρα 10′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Κρεμ μπρουλέ στα Γαλλικά σημαίνει καμένη κρέμα, αλλά μπορείτε να τη φάτε χωρίς να την καραμελώσετε!

  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα πιατάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.
  • Βάζουμε μέσα στο ταψί αρκετό καυτό νερό, να καλύψει τα πυρίμαχα ταψάκια, αλλά να μην μπεί μέσα (μπέν μαρί).
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 120 βαθμούς.
  • Μετά από μία ώρα βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και <<καίμε>> τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στην ένδειξη <<Γκριλ>> και καραμελώνουμε εκεί).

Σερβίρουμε.

Tip
Αντί για καραμέλα από πάνω, ενώ είναι ζεστό ακόμα το γλυκό, ρίξτε λίγη μαρμελάδα επιλογής σας…Καλή τύχη!
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *