Vanilla puffs , από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΦΣ

2 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μαργαρίνη η βούτυρο
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
6 αυγά
2 βανίλιες

 

Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,το μπαίκιν,το αλάτι και τίς βανίλιες με μια κίνηση.

Τραβάμε από την φωτιά .Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξεκολλάει

από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.

Αρχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα.

Το βάζουμε σε σακούλα κορνέ.

< Κόβουμε >  σε πάφς ( αρκετά μεγαλύτερα  από τα σου )…

Τα ψήνουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο
φούρνο 170C για 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά..

 

 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

1 λίτρο γάλα
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας
10 κρόκοι αυγών
250 γρ ζάχαρη
100 γρ κόρν φλάουερ
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί( με άχνη και βανίλια)

Χτυπάμε τούς κρόκους με την ζάχαρη.

 Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το κόρν φλάουερ.

Το μείγμα μας πρέπει να είναι υποκίτρινο και παχύρρευστο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ζεσταίνουμε το γάλα και την βανίλια μέχρι να κοντεύει να βράσει σε σιγανή
φωτιά.Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε δυνατά.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά πάντα ανακατεύοντας
συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.

Αφήνουμε να κρυώσει η πατισερί σκεπασμένη πάντα με μεμβράνη.

Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα Πάφς αφρατεύουμε  την πατισερί μας

με την χτυπημένη σαντιγί στο μίξερ (Την προσθέτουμε σταδιακά/ μπορεί να μην 

χρειαστεί να την προσθέσουμε όλη).

 

 ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Κόβουμε τα Πάφς στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Γεμίζουμε ένα κορνέ με πατισερί  και τα γεμίζουμε με άφθονη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη..

Enjoy !!

   ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )

 

https://koykoycook.gr/?p=26848

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *