Οδηγίες

  • 1.Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε βραστό νερό για 15 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.
  • 2.Για να κάνουμε τη ζύμη αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για να δημιουργήσουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μίξερ ή με τα χέρια.
  • 3.Καλύπτουμε το μπολ με τη ζύμη με διαφάνεια και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι, περίπου 1 ώρα.
  • 4.Όταν το ζυμάρι διπλασιαστεί, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και έχουμε έτοιμο ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  • 5.Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Το πάχος του ζυμαριού θα πρέπει να είναι περίπου 1 εκ.
  • 6.Αφήνοντας περιθώριο περίπου 3-4 εκ. απλώνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το σιρόπι στο ζυμάρι. Από πάνω απλώνουμε τις σταφίδες και τη σοκολάτα.
  • 7.Ξεκινώντας από την πιο μακριά πλευρά τυλίγουμε το ζυμάρι. Το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια, τα οποία βάζουμε οριζοντίως με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • 8.Καλύπτουμε με διαφάνεια και αφήνουμε σε ένα θερμό σημείο να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
  • 9.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  • 10.Αφαιρούμε τη διαφάνεια και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
  • 11.Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το επιπλέον σιρόπι σφενδάμου.

Σχετικά με το Σεφ

Μάγδα Γοδόση

Μάγδα Γοδόση

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο των υπολογιστών και του marketing αλλά την κέρδισαν η γαστρονομία και η υγιεινή διατροφή. Ξεκίνησε την νέα της πορεία ως μαγείρισσα στην …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *