Απίθανα, νηστίσιμα μπισκότα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ, με άθερμο βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή & τρούφα σοκολάτας VIAP MENTEL , από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πεντανόστιμα, άκρως θρεπτικά και υγιεινά, νηστίσιμα  μπισκότα χωρίς λακτόζη, χωρίς αυγά, λιπαρά και ζάχαρη,  γίνονται πανεύκολα,  δεν χρειάζονται mixer και τρώγονται ακόμη πιο εύκολα, ακόμη και ωμά, αφού δεν περιέχουν  ούτε αλεύρι!

Χρησιμοποιείστε το εκπληκτικό ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ για μοναδικό άρωμα και γεύση!

 

 

pet5

 

Υλικά

2 κούπες  νιφάδες βρώμη

1 ώριμη μπανάνα

4, 5 κουταλιές σούπας  ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θέλουμε. Μπορείτε να παραγγείλετε το  εξαιρετικό ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ στο :  https://tinyurl.com/y48ukfum

1  κούπα σταφίδες

1 κούπα ψιλοκομένα καρύδια και  αμύγδαλα φιλέ

1/2  κούπα  τρούφα σοκολάτας VIAPMENTEL

Προαιρετικά και για τους λάτρεις της καρύδας μπορούμε να προσθέσουμε λίγα  Βιολογικά Τσιπς Καρύδας Ψημένα 7elements .

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για λίγα λεπτά και τις στραγγίζουμε .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε την μπανάνα και την λιώνουμε καλά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,δηλαδή την βρώμη, τα καρύδια, τα αμύγδαλα φιλέ, την τρούφα σοκολάτας  και τις σταφίδες και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Η ζύμη πρέπει να είναι συμπαγής .

Πλάθουμε μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Εναλλακτικά τοποθετούμε την ζύμη σε χαρτί ψησίματος, της  δίνουμε στενόμακρο σχήμα σαν μπαστούνι,  την  τυλίγουμε σφικτά με το χαρτί , και την βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.

 

pet1

Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε την ζύμη μας  σε φέτες ένα εκατοστό περίπου η κάθε μία και τις τοποθετούμε σε δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

 

pet2

Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Οταν κρυώσουν , σκληραίνουν.

Kαλή επιτυχία, καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι βασισμένη στα COOKIES ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ της  κλινικής διαιτολόγου -διατροφολόγου Αναστασίας Κόκκαλη από το kokkali.blogspot.gr

 pet6

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *