Ατομικά tiramisu με Πτι Μπερ από την Αλίκη Μάρα , “Καθημερινή Γευσηλάτρη”, και το Yumm.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το «μότο» που με ακολουθεί αυτό τον καιρό είναι το εξής: «Εννοείται ότι δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις στη γεύση, αλλά δεν θα περάσω και τη ζωή μου στην κουζίνα!». Αυτό το θεϊκό, βελούδινο, ανάλαφρο και πανεύκολο γλυκό, έρχεται και «κουμπώνει» τέλεια με τη φιλοσοφία μου. Όταν το απολαμβάνετε θυμηθείτε με!!

 

Υλικά

  • 250γρ. τυρί mascarpone
  • 2 αυγά
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα
  • λίγη σκόνη κακάο

 

 

Παρασκεύη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αδειάστε το τυρί σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το για αρκετή ώρα να αποβάλλει τα πολλά υγρά.
Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί, τη ζάχαρη άχνη και μόνο τους κρόκους από τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά σε σφικτή μαρέγκα και με ελαφρές κινήσεις ενσωματώστε τη μαρέγκα στο μείγμα του τυριού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το γάλα με τον καφέ και αφήστε να πάρουν μια βράση. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το κονιάκ.
Πάρτε 6 ατομικά μπολ. Βουτήξτε 2 μπισκότα στο μείγμα του καφέ μετρώντας μέχρι το 5. Σπάστε τα με τα χέρια σας και βάλτε τα στον πάτο του ενός μπολ. Από πάνω βάλτε μια γενναία κουταλιά από την κρέμα. Πάρτε άλλα δύο μπισκότα και κάντε την ίδια διαδικασία. Σπάστε τα και βάλτε τα πάνω από την στρώση της κρέμας και από πάνω τους βάλτε άλλη μια κουταλιά κρέμα.
Κάντε την ίδια διαδικασία στα υπόλοιπα μπολ.
Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προτού τα σερβίρετε.
Τέλος πασπαλίστε τα με σκόνη κακάο και σερβίρετέ τα αμέσως.
Tips:

– Αν δεν στραγγίξετε το mascarpone, η κρέμα θα βγει απλώς πολύ ρευστή.
– Μην πασπαλίσετε τα tiramisu με κακάο πολλή ώρα πριν τα σερβίρετε. Η κρέμα θα «ποτίσει» το κακάο, το οποίο θα αλλάξει χρώμα και από καφέ θα γίνει μαύρο, δίνοντας μια άσχημη όψη στο γλυκό.
– Αν διαθέτετε ποτήρια για μαρτίνι χρησιμοποιήστε αυτά αντί για μπολ. Η εμφάνιση του γλυκού θα απογειώσει την ήδη ανάλαφρη και βελούδινη γεύση του.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living

 

 

http://yumm.gr/syntages/atomika-tiramisu-me-pti-mper

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *