Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Νόστιμα και πολύ εύκολα καθώς ψήνονται σαν ενιαία ζύμη και κόβονται μετά. Στο τέλος, τα γλασάρουμε.

Υλικά

  • 250 γρ. μέλι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. πορτοκάλι γλασέ, κομμένο σε κύβους
  • 160 γρ. φουντούκια, τριμμένα αρκετά καλά (όχι σκόνη)
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ

Για το γλάσο

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 σταγόνες λεμόνι

 

Βάρος: ½ κιλό, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 20΄-30΄

 

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ρευστοποιηθεί το μέλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. και σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Ανακατεύουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη και το λεμόνι με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια του μπισκότου και ξαναψήνουμε στους 120°C έως ότου το γλάσο σταθεροποιηθεί και πάρει ένα εκρού χρώμα. Αποσύρουμε από το φούρνο, βγάζουμε από τη λαμαρίνα το μπισκότο μαζί με τη λαδόκολλα, το αφήνουμε για 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/biskota/mpiskota-meli-sokolata/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *