Υπέροχα μπισκότα Shortbread μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sintayes.gr!
Μερίδες: 40 περίπου
Χρόνος: 20 λ + 30 λ ψύξη + 20 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Εθιστικά, πεντανόστιμα μπισκοτάκια Σορτμπρέντ (Shortbread) με 3 μόνο υλικά. Μια πολύ εύκολη συνταγή (τη βρήκαμε εδώ) για αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια για να τα απολαύσετε με το καφέ ή το αφέψημα σας ή με το γάλα τους οι μικροί μας φίλοι. Απλά δοκιμάστε τα!!!
Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο (450 γρ.) κρύο κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου (κατά προτίμηση αλατισμένο βούτυρο)
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
4 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πολύχρωμη τρούφα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου και το αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα. Χαμηλώνετετε τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε τα 3 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάτε το μίξερ.
Στο πάγκο εργασίας σας πασπαλίζετε ½ φλ. αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας για 5 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά όσο χρειαστεί από το το υπόλοιπο ½ φλ. αλεύρι, προκειμένου να έχετε μια μαλακή ζύμη που θα είναι σαν πλαστελίνη και δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Σε αυτό το στάδιο, μαζί με το αλεύρι, κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, προσθέτετε προαιρετικά και πολύχρωμη τρούφα.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη τα οποία πλάθετε σε μπαλάκια. Τα τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσουν καλά για να τα κόψετε σε σχήματα. Ανοίγετε το κάθε μέρος ζύμης με ένα πλάστη, σε “φύλλο” 1,3 εκ. περίπου και με κουπ πατ κόβετε τη ζύμη σε σχήματα. Τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί αφήνοντας 4-5 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνετε τα σορτμπρέντ μπισκοτάκια σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των μπισκότων και το μέγεθος των σχημάτων που δώσατε. Μπορεί να χρειαστεί να τα ψήσετε λιγότερο ή και περισσότερο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να ψήσετε όλα τα μπισκότα σας.
Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθούν” και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ricciarelli, Ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου σε ΚΕΤΟ εκδοχή (VIDEO), από την αγαπημένη Μika Kitrina και ...
Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!
Χιονούλες με 3 υλικά μόνο, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Μους σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το mama365.gr!
Soft cookies σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Κορμός σοκολάτα ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "sweetly"!
Αφήστε μια απάντηση