Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!

Καταπληκτικά, τραγανά, βουτυράτα μπισκοτάκια με ελάχιστα υλικά και γρήγορη παρασκευή. Η επικάλυψη είναι προαιρετική, αν και πιστεύω ότι τους πάει απίθανα.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

15΄

 

Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 12΄

Υλικά:

  • Για 60 μπισκοτάκια, περίπου
  • 300 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Βάζω στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, τη μαργαρίνη και την άχνη και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μίγμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το μισό αλεύρι. Χτυπάω στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι (περίπου 2 λεπτά).
Σταματάω για μια ακόμα φορά το μίξερ και προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Φτιάχνω τα μπισκοτάκια σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C, για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο απαλό μπεζ χρώμα.
Αφήνω τα μπισκοτάκια σε σχάρα για να κρυώσουν.
Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί.
Παίρνω ένα κρύο μπισκότο, το βουτάω από τη μια μεριά στη σοκολάτα και το αφήνω επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/3212#r=edit-tid-5-82/page=5

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Μία απάντηση στο “Μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!”

  1. Ο/Η αννα λέει:

    Παρα πολύ καλή συνταγή την έφτιαξα εύκολη πεντανοστιμη και κυρίως σωστή στα υλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *