Τσίζκεϊκ με κανταΐφι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα εύκολο και ιδιαίτερο τσίζκεϊκ με φύλλο κανταϊφιού αντί για μπισκότο, αλλά και σταφίδες που του δίνουν μια παραδοσιακή πινελιά.

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 70΄

 

Υλικά

800 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. σταφίδες
450 γρ. φύλλο κανταΐφι(1 πακέτο)
300 γρ. βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο (αυτό που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί, αλλά όχι μαργαρίνη)
Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες. Αφρατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζουμε προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.

 

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβουμε σε κομμάτια.

 

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola_diafora/tsizkeik-me-kantaifi/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *