Clafoutis με βερίκοκα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φρουτένιο γλυκό που γίνεται σχεδόν αστραπιαία, με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο κόπο! Τρώγεται πολύ ευχάριστα, ειδικά όταν συνοδεύεται από μυρωδάτο καφεδάκι, αλλά και μια μπάλα παγωτού βανίλια του ταιριάζει τέλεια!

Clafoutis με βερίκοκα

Υλικά για 1 μεσαίο πυρέξ
18 βερίκοκα μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα αυγά
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml γάλα
2 κουταλιές κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μέτριου πυρέξ και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Μόλις σχηματιστεί ένα ενιαίο μίγμα σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα βερίκοκα και ψήνουμε για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και κανέλα.

http://theonewithallthetastes.com/2011/07/clafoutis.html
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *