Εκμέκ γρήγορο με φρυγανιές από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty” !
Δροσερό , γευστικό , απολαυστικό , εύκολο , γρήγορο , διαχρονικό , ζουμερό , αρωματικό….μπορώ να στολίσω αυτό το γλυκό με ένα σωρό επίθετα…Το σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό ψυγείου , είναι από τα καλύτερά μου , γιατί ετοιμάζεται αμέσως , ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα , και πετυχαίνει πάντα . Για μένα , εκτός από τη σιροπιασμένη φρυγανιά η οποία μετατρέπεται σε απίθανη βάση , μετράει η κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού…με τριμμένους ξηρούς καρπούς , καβουρδισμένο σουσάμι , μπισκότα , μαύρη ζάχαρη και κανέλα…
Δείτε το :
13-14 μικρές , σιταρένιες φρυγανίες
Για το σιρόπι :
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής . (1 lt γάλα) . Διαβάστε την συνταγή στο :
http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/1108-krema-zaxaroplastikis
200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του
Για το γαρνίρισμα :
1 χούφτα καρύδια , φουντούκια και αμύγδαλα
2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση :
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ ή άλλο σκεύος (23×33) . Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει . Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι και τις αφήνουμε στην άκρη . Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές . Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη , αέρινη σαντιγύ . Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε από πάνω τη σαντιγύ και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα . Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροτριμμένα . Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο . Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Σημείωση :Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε διπλή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής , εάν θέλουμε , μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αυγών σε 3 ή ακόμα και σε 2.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής , επίσης , μπορεί να αντικατασταθεί με δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια .
Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :
http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/1241-ekmek-grigoro-me-fryganies-psygeiou
Υπεροχο
🙂