Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
Υλικά για 2 πλεξούδες
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο καθετα στα στα δύο
500-600 γρ. πραλίνα φουντουκιού ελαφρά παγωμένη
150 γρ. φουντούκια ανάλατα χοντροσπασμένα
1 κρόκος αβγού
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το φύλλο σφολιάτας κάθετα στα δύο, χαράζετε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές. Τοποθετείτε στο κέντρο την πραλίνα φουντουκιού,πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πλέκετε την σφολιάτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το άλλο μισό φύλλο.
Αλείφετε τις πλεξούδες με τον κρόκο και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15′ – 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τα πιο γρήγορα & νόστιμα μπισκότα σφολιάτας, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Κορνέ με κρέμα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Σφολιατίνια με ανανά από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Κορνέ με σπιτικό φύλλο και γέμιση cheesecake (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmo...
Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!
Τραγανά ρολάκια κανέλας με μόνο 3 υλικά, από την Κωνσταντίνα και το Konstantina's kitchen!
Αφήστε μια απάντηση