Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Είναι αυτό που λέμε “μεθυσμένες φράουλες” ή “φράουλες στο κονιάκ” ! Όμως μου αρέσει να ονομάζω τη συγκεκριμένη συνταγή “φραουλοσαλάτα” γιατί με παραπέμπει στη δροσιά της σαλάτας και στο άρωμα της φράουλας…Μιλάμε για το πιο απλό , δροσερό , πανεύκολο επιδόρπιο με φράουλες , καστανή ζάχαρη και κονιάκ που θα ετοιμάσουμε με τον πιο πρακτικό τρόπο , ενδείκνυται μετά από ένα γεύμα σαν επιδόρπιο ή σαν απογευματινό , δροσερό κέρασμα και είναι τόσο ελαφρύ και αρωματικό που γίνεται ανάρπαστο . Ο δυόσμος συμπληρώνει την πανδαισία γευστικά αλλά και οπτικά :

fraoylosalata1
Υλικά:

500 γρ. φρέσκιες φράουλες
3 κ.σ. (γεμάτες) καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
Λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

fraoylosalata2fraoylosalata3fraoylosalata4fraoylosalata5fraoylosalata7fraoylosalata6
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους . Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθος . Τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ , προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη , το κονιάκ και το δύοσμο , τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι , σκεπάζουμε το μπωλ και το τοποθετούμε για αρκετές ώρες ή και για μια νύχτα στο ψυγείο . Θα δούμε ότι μετά από ώρες θα έχει δημιουργηθεί ένα κατακόκκινο , ημίγλυκο , δροσερό σιρόπι . Όταν έρθει η ώρα  τοποθετούμε σε ένα μπωλ μια ποσότητα από τις φράουλες και μπόλικο σιρόπι , στολίζουμε με λίγο δυόσμο και σερβίρουμε .
Καλή απόλαυση.
Σημ. : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρούμι και λίγο λικέρ φράουλας αντί για κονιάκ .

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/salates/1414-glykia-fraoylosalata

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *