VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Μοιάζει με μπουγάτσα, αλλά δεν είναι! Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό γλύκισμα με υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στο ψυγείο μας και μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, όταν θέλουμε ένα γλυκό της στιγμής.

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 8 αυγά
  • 1 μπουκάλι φρέσκο γάλα
  • 1 1/2 γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά.
2. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλειμμένα επίσης με βούτυρο και πασπαλισμένα με ζάχαρη.
3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα (που είναι επίσης βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη).
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.
5. Σερβίρετε ζεστό, με ζάχαρη άχνη και κανέλα αν θέλετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν έχετε γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή κεράσι, στραγγίξετε το από το σιρόπι και ρίξτε στη κρέμα. θα δώσει ωραίο άρωμα και γεύση.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/gala-tyri-giaourti/recipe/1320

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.