Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • ο χυμός ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα αυγά με το γάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πλήρως.

  2. Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με ψηλά τοιχώματα (αν είναι στρογγυλό το σκεύος με διάμετρο 30 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200° C για 40-45′ ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

https://tinyurl.com/y7tr6ca6

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *