eVitamins Vitamins and Supplements up to 70% off!

Η μουσταλευριά της Τασούλας, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgiostsoulis.com!

ΜΕΡΙΔΕΣ :6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 15Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

850 ml. λευκό μούστο

130 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

 

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα τριμμένη

Καρυδόψιχα, ωμή, ψιλοκομμένη

Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)

Σουσάμι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το μούστο, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.

2Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός.

3Όταν αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.

4Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά.

5Τέλος, προσθέτουμε το γαρνίρισμα και σερβίρουμε.

#tsoulotip: 1. Προσθέστε κατευθείαν το γαρνίρισμα από πάνω αφού σερβίρετε το μείγμα στα μπολάκια γιατί αν το κάνετε αργότερα θα πήξει το μείγμα και δε θα κολλήσει σωστά το γαρνίρισμα από πάνω.

2. Επιλέξτε αλεύρι για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα ή σιμιγδάλι για πιο παχύρευστη υφή.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/i-moustalevria-tis-tasoulas



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *