VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Με μόνο 4 υλικά θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει, είμαι σίγουρη! Σοκολάτα γύρω γύρω και μέσα φιστίκια κ καραμέλα από χουρμάδες! Τόσο απλό, τόσο τέλειο! Αυτό το γλυκάκι θα το αφιερώσω στον αγαπημένο μου Κωστή που μας γέμισε περηφάνια το περασμένο Σάββατο. Έτρεξε τον πρώτο του υπερμαραθώνιο, 100 ψωροχιλιόμετρα! Είχα αγχωθεί πολύ, η απόσταση ήταν μεγάλη κ όταν πηδάς από τον μαραθώνιο (42km) στα 100km  ένα άγχος το έχεις. Ο καλός μου απέδειξε ότι με θέληση, πίστη κ εργατικότητα όλα είναι εφικτά. «Ικανός είναι αυτός που πιστεύει ότι είναι ικανός» είναι το μότο του κ έχει τόσο δίκιο! Πάντα να είσαι γερός κ δυνατός κ να πραγματοποιείς τους στόχους σου, Κωστάκη μου!

Σπιτικά σνίκερς
Σπιτικά σνίκερς

Υλικά για 6 σνίκερς:
110 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
2,5 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
70 γρ. vegan σοκολάτα Vivani
42 γρ. λάδι καρύδας άοσμο Biona
40 γρ. φιστίκια αλατισμένα (peanuts)

Σπιτικά σνίκερς
Σπιτικά σνίκερς

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα. Κατόπιν τους στραγγίζω κ τους πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με το νερό, το αλάτι κ την βανίλια. Λιώνω την σοκολάτα κ την ενώνω με το λιωμένο λάδι καρύδας (προτιμώ το άοσμο για να μην ακούγεται η γεύση της καρύδας). Σε κάθε μαφινοθήκη σιλικόνης  βάζω από μια κουταλιά του γλυκού σοκολάτα. Τις βάζω στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ώσπου να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κατόπιν μοιράζω τα φιστίκια κ από πάνω την καραμέλα από χουρμάδες. Περιχύνω με σοκολάτα κάθε μαφινοθήκη κ τις βάζω σε ένα αεροστεγές μπολ στην κατάψυξη. Λίγες ώρες μετά ξεφορμάρω εύκολα κ ορμάω. Διατηρούνται στην κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!

Η συνταγή είναι ελαφριά προσαρμοσμένη από εδώ

Homemade snickers

Today we are making the healthy vegan version of snickers! You only need 4 ingredients to make these sweet treats and I am sure you will love them! Chocolate, dates, peanuts and coconut oil are the magic ingredients! Do try them and let me know how you liked them! I am sure you will fall in love with these healthy scrumptious snickers!  I wanna dedicate this sweet treat to my hubby, Kostis, who ran his first ultramarathon last Saturday. Running 100 km when you are used to running marathons (42km) is not easy. So I was really anxious about it. Thank God everything was ok, he enjoyed the race and finished it safe and sound. He made us really proud and happy. He proved that when you want something really bad and work hard for it, you can make it! Congrats, my sweet prince!

Happy new week everyone! Kisses and hugs!

Ingredients (yield 6 cups):
110 gr. dates, pitted
2,5 Tbsp water
1/2 tsp vanilla extract
a pinch of salt
70 gr. vegan chocolate Vivani
42 gr. coconut oil odourless Biona
40 gr. peanuts

Σπιτικά σνίκερς
Σπιτικά σνίκερς

Instructions:

Soak dates in warm water for 1 hour. Drain and pulse them in a blender with water, salt and vanilla extract. Melt chocolate and combine it with melted coconut oiL. In each silicon muffin case pour 1 tsp chocolate. Put them in the freezer for a few minutes until chocolate is hardened.  Then put peanuts on every case, the date caramel and finally pour the chocolate over them Put back in the freezer and allow to freeze for a few hours . Enjoy!

Slightly adapted from here

Σπιτικά σνίκερς
Σπιτικά σνίκερς

 

http://theveggiesisters.gr/homemade-snickers/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.