Υπέροχο Κέικ σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ-ΓΑΛΑ-ΒΟΥΤΥΡΟ, από την αγαπημένη Ρένα Κωστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(220 γρ)

3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο κοσκινισμένο(45 γρ)

1 φλιτζάνι ζάχαρη(230 γρ)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι(προαιρετικό)

1 κουταλάκι σόδα

μισό κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά της σούπας άσπρο καλό ξύδι

1 κουταλιά υγρή  εσάνς βανίλιας

5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο η άλλο σπορέλαιο

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό(250 ml)

ένα ταψάκι 22 εκ

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς αέρα αντιστάσεις.

Λαδώστε καλά το ταψάκι σας.

Βάλτε σε ένα μπολ τα πρώτα 6 υλικά.

Ανακατέψτε με ένα κουτάλι πολύ καλά.

Κάντε 3 λακουβίτσες ..

Βάλτε μέσα το ξίδι , την βανίλια,το σπορέλαιο και το χλιαρό νερό.

Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα και όλα τα υλικά

έχουν ομογενοποιηθεί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι .. Ψήστε για 30 λεπτά .

(αν δείτε να δημιουργείται ένας αφρός γύρω γύρω από το μείγμα μην ανησυχείτε

θα εξαφανιστεί μόλις ψηθεί το κέικ/ κάνουν αντίδραση η σόδα με το ξίδι/βάση + οξύ).

Αν το τρυπήσετε με  ένα καλαμάκι πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε το να κρυώσει ..

Έφτιαξα αυτό το κέικ γιατί κάνει πάταγο στην Αμερική και ήθελα να δω περί τίνος πρόκειται..Το μόνο που πρόσθεσα ήταν το ξύσμα πορτοκαλιού που θεωρώ ότι ταιριάζει φοβερά με την σοκολάτα.

Έφτιαξα μια γκανάζ  ζεσταίνοντας 150 γρ φυτική κρέμα γάλακτος .. 

Μόλις ζεστάθηκε έριξα μέσα 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα και μια κουταλιά

της σούπας φυτική μαργαρίνη ..Ανακάτεψα καλά και άφησα στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Άλειψα με μια σπάτουλα το κέικ και  το διακόσμησα με φράουλες ..

r21

Η συνταγή <βγαίνει> παρά τις αρχικές αμφιβολίες που είχα …

Και όντως είτε το φτιάξετε για νηστεία είτε για δίαιτα είτε γιατί θέλετε κάτι εύκολο

χωρίς πολλά υλικά είναι ένα ωραίο υγρό κέικ σοκολάτας.

r23

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 http://koykoycook.gr/?p=20575

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
r22
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *