Λουκουμάδες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, νηστίσιμοι, με μέλι και κανέλα από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα; Μμμ! Και χωρίς γλουτένη; Μμμμμ! Δοκιμάστε να τους φτιάξετε με μια πολύ εύκολη συνταγή και απολαύστε τους!

Τι θα χρειαστείτε:

640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη Μύλων Αγίου Γεωργίου 
640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
16-18 γρ. μαγιά μπύρας
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

640 γρ. ζάχαρη
320 γρ. νερό
1-2 κ.σ. μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Σιρόπι:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12′.
Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

 

https://www.facebook.com/alevri.com.gr/photos/a.330806733641902.86737.260851740637402/737367162985855/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Λουκουμάδες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, νηστίσιμοι, με μέλι και κανέλα από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!”

  1. Ο/Η XRYSA λέει:

    TA AΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *