Bolero-Biodiet

Ξεκίνησα να φτιάξω,ένα απλό νηστίσιμο κέικ,με γλάσο.
«έτσι έγινε το Μαγικό κέικ,σαν να έριξα νεραιδόσκονη»
Είναι τα σχόλια που μου έγραψαν οι φίλες μου,μόλις το είδαν.
Η γεύση του θα σας θυμίσει,τα γνωστά γεμιστά μπισκότα.
Αυτά με την σοκολάτα και το πορτοκάλι,έχει παρόμοια γεύση.
Μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα μαρμελάδα πορτοκάλι.
Τώρα που το δοκίμασα,είμαι σίγουρη ότι θα του πάει τέλεια.
Πάμε μια βόλτα στην κουζίνα μου,να φτιάξουμε παρέα Το Κέικ.

  Υλικά για το Κέικ
1 κούπα νερό-1 κούπα μαύρες σταφίδες-1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 κ.γ υγρή βανίλια-1/4 κ.γ γαρύφαλλο-1 κ.γ κανέλα-1.4 κ.γ αλάτι
1 κούπα καστανή ζάχαρη-1/3 κούπας καλαμποκέλαιο-1/2 κ.γ σόδα
2 κούπες αλεύρι-1+1/2 κ.γ μπέικιν-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  Υλικά για το γλάσο
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού-ξύσμα πορτοκαλιού-πρέζα αλάτι
100 γρ κουβερτούρα-2 κ.γ ελαιόλαδο-1/2 κ.γ υγρή βανίλια

    Οδηγίες για το Κέικ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό-σταφίδες-κανέλα-γαρύφαλλο,
ζάχαρη-λάδι-αλάτι,και βράζουμε για 3 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει,
προσθέτουμε το αλεύρι-σόδα-μπέικιν-βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει όλο το αλεύρι,αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 22 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 40-45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε,θα βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως,και φτιάχνουμε το γλάσο.

   Οδηγίες για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά εκτός από την βανίλια.
Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά,μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά,και προσθέτουμε την βανίλια.
Το γλάσο είναι έτοιμο και περιχύνουμε το κέικ,γύρω γύρω.
Στολίζουμε το κέικ όπως μας αρέσει,και αφήνουμε να κρυώσει.
Έτσι εύκολα έχετε φτιάξει ένα Μαγικό,γιορτινό νηστίσιμο κέικ.

 

«Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner »

 

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/12/to.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *