Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με έξτρα κομμάτια σοκολάτας, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και το Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Αυτή η συνταγή έχει υπερδυνάμεις! Είναι υπερβολικά απλή αλλά το αποτέλεσμα είναι super μαλακά μπισκότα που λιώνουν στο στόμα!

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    •  340 γρ μαύρης σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια και χωρισμένη σε 200 g και 140 g
    • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (ή ζάχαρη άχνη)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    • Σε μπεν μαρί λιώνουμε και ανακατεύουμε 200 γρ σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα γυαλιστερό και λείο μείγμα!
    • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 5 έως 8 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα
    • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
    • Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε ζύμη για 8 cookies σε κάθε ταψί και από πάνω βάζουμε τα κομάτια της σοκολάτας που δεν χρησιμοποιήσαμε
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
    • Ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά
    • Tα μπισκότα διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για  μέχρι 5 ημέρες.

     

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

     

    http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=soft-chewy-chocolate-chip-cookies-recipe

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *