Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή και πιο νόστιμο, αφράτο, αέρινο, τραγανό μιλφέιγ ! Με ελαφριά γεύση καραμέλας!! Φτιάξτε το Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ !!! Ετοιμο σε 15 !!

ΥΛΙΚΑ (για ένα πυρέξ με διαστάσεις 25 x 35 cm)

2 πακέτα  σφολιατίνια η μεγάλα φύλλα σφολιάτας  (Ιδανικά ένα και ένα)  

 

800 ml  κρύο γάλα φρέσκο με 3, 5 %  λιπαρά

1 φάκελο σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια η μιλφέιγ

1 φάκελλο σκόνη σαντιγύ

1 κονσέρβα  έτοιμο καραμελωμένο γάλα ( Βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας καραμελωμένο γάλα, συνταγή στο τέλος)

άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μεγάλο μπολ του μιξερ ρίχνουμε το γάλα και το περιεχόμενο των 2 φακέλλων και χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε και το έτοιμο καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  2. Τοποθετούμε  στο πυρέξ  μια στρώση από τα φύλλα σφολιάτας η τα σφολιατίνια.

3. Απλώνουμε την μισή κρέμα…

4. Σκεπάζουμε με μια στρώση σφολιατίνια η φύλλα σφολιάτας…

5. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα…

6. Κάνουμε ψίχουλα τα υπόλοιπα σφολιατίνια που μας έχουν περισσέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας.

7. Τέλος ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη!

 

Αυτό είναι όλο! Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! <3

Σημείωση : Αν θέλετε μπορείτε πριν  τα ψιχουλιαστά σφολιατίνια να προσθέσετε μια στρώση σαντιγί που θα φτιάξετε χτυπώντας  έναν ακόμη φάκελλο σκόνη σαντιγί με 200 ml  κρύο γάλα. (Αρα συνολικά θα χρειαστείτε 1 lt  γάλα και 2 φακέλλους σκόνη σαντιγί )

Βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας καραμελωμένο γάλα ως εξής: 

Από την προηγούμενη μέρα, η κάποιες  ώρες πριν, φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα ως εξής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  κλειστό το ζαχαρούχο γάλα αφού του έχουμε αφαιρέσει το  χάρτινο περιτύλιγμα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό , φροντίζοντας να καλύπτει την κονσέρβα και βράζουμε  με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά για 2,5  ώρες από την στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει . Κατά την διάρκεια του βρασμού ελέχγουμε κατά διαστήματα την στάθμη του νερού και συμπληρώνουμε νερό όταν χρειάζεται.  Επίσης φροντίζουμε να διατηρείται η κονσέρβα σε όρθια θέση.  (Προτείνω , αν θέλετε  να βράσετε 2, η 3 κονσέρβες και να τις φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μελλοντική χρήση. Εγώ έβρασα 3 . )

Μετά από 2,5 περίπου  ώρες , αφαιρούμε τις κονσέρβες από την κατσαρόλα,  τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε κλειστές , μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Προσοχή γιατί αν δεν έχει κρυώσει τελείως η κονσέρβα  και την ανοίξετε μπορεί να πεταχτεί το καυτό γάλα και να καείτε.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *