Bolero-Biodiet
Σήμερα λοιπόν σας έχω ένα διαφορετικό μιλφέιγ, με κρέμα σοκολάτας και πορτοκαλιού, πανεύκολο και πολύ πολύ γευστικό!

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
1 πακέτο σφολιατίνια (κρατάμε 4-5 για το γαρνίρισμα)
1 πακέτο κρακεράκια ανάλατα
2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα στιγμής
σοκολατούχο γάλα (σε αναλογία ίση με αυτή του γάλακτος που δίνεται στις οδηγίες των φακέλων)
3 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
1 κουτ.σ. σκόνη σοκολάτας
1 κουτ σ. κονιάκ ή αμαρέτο
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

 Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τις σκόνες κρέμας ζαχαροπλαστικής και αραβοσίτου μαζί με το σοκολατούχο γάλα, το ποτό, τη σκόνη σοκολάτας και την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή και αφράτη κρέμα.
  2. Στρώνουμε σε ένα μεσαίο πυρέξ μία στρώση κράκερ, μια δόση κρέμας και πασπαλίζουμε το μισό ξύσμα πάνω από την κρέμα.
  3. Στρώνουμε από πάνω τα σφολιατίνια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα σφολιατίνια και η κρέμα. Πάντα πάνω από τις στρώσεις κρέμας σκορπάμε από λίγο ξύσμα.
  4. Τέλος θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που έχουμε κρατήσει στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με άχνη.
  5. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και το σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *