Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τόσο ανάλαφρο, τόσο πολύχρωμο, τόσο καλοκαιρινό και λαμπερό που θα κλέψει την παράσταση!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:14€, Οικονομική

Υλικά

Για 10 άτομα

 

Για τη συνταγή

  • 2 φακελάκια έτοιμο ζελέ ανανά
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 350 mL ζεστό νερό

Για τα ζελεδάκια

  • 1 φακελάκι έτοιμο ζελέ κεράσι ή φράουλα
  • 1 φακελάκι έτοιμο ζελέ πορτοκάλι ή βερίκοκο
  • 1 φακελάκι έτοιμο ζελέ μύρτιλο

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη)

Εκτέλεση

1. Φτιάξτε καταρχήν τα ζελεδάκια. Αδειάστε το περιεχόμενο από το κάθε ένα από τα έτοιμα ζελέ σε τρία διαφορετικά μπολ και προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο κάθε ένα. Ανακατέψτε με κουτάλι για τουλάχιστον 2′ μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ και προσθέστε από ένα φλιτζάνι κρύο νερό στο κάθε ένα.
2. Αδειάστε τα περιεχόμενα των μπολ σε τρία διαφορετικά μικρά ταψάκια έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε τους πολύχρωμους ζελέδες στο ψυγείο και αφήστε τους να κρυώσουν για 2 ώρες. Αφού κρυώσουν οι ζελέδες βγάλτε τους από το ψυγείο και κόψτε τους με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.
3. Κρατήστε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε.
4. Διαλύστε σε ένα μπολ δύο φακελάκια ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά με ένα αυγοδαρη. Σε αυτό το μείγμα προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπήστε το δυνατά για να διαλυθεί η σκόνη του ζελέ και να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 20′ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
5. Μοντάρετε το γλυκό. Αδειάστε το ζελέ ανανά-γιαούρτι σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ την οποία έχετε ντύσει με διάφανη μεμβράνη και αμέσως μετά ρίξτε μέσα τους μισούς πολύχρωμους κύβους ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο και παγώστε για 5-6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε το από το ψυγείο, ξεφορμάρετε και τραβήξτε προσεκτικά την μεμβράνη. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με τους υπόλοιπους κύβους ζελέ από πάνω.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για έξτρα γεύση μπορειτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα μέσα στο λευκό μίγμα της φόρμας. Αν θέλετε επίσης μπορέιτε να φτιάξετε ζελέ πολύχρωμα με φυσική ζελατίνη και δικού σας χυμούς φρούτων (καρπούζι, φράουλα, λεμόνι).

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/kalokairina-glyka/recipe/261

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *